(A Happy Group by Edward Henry Potthast) Хората живеят

...
  (A Happy Group by Edward Henry Potthast) Хората живеят
Коментари Харесай

Усмивката е прозорецът към душата ти. Смехът е вратата ♥ Нийл Доналд УОЛШ

 

(A Happy Group by Edward Henry Potthast)

Хората живеят с визията, че Бог в никакъв случай не е радостен, не се майтапи, не се смее и че всеки би трябвало да свещенодейства при среща с Божественото. Бих желал да погледнете малко по-леко на нещата. Някой беше споделил: „ Порастваш в Деня, когато добре се посмееш над себе си. ”

Не се вземайте толкоз на съществено. Отпуснете се малко. Помогнете и на хората в близост да се поотпуснат.

Искаш да знаеш за Петте Отношения на Бога към Света? Хвърли взор върху първото от тях.

„ Да се радваш на всичко ".

Това е Поресто Отношение към нещата. Забеляза ли? Поставих го преди всичко.

Какво искаш да кажеш с това?

Искам да кажа, че то идва на първо място друго. То прави всичко позитивно. Без наслада не съществува нищо. Искам да кажа, че в случай че не вложиш малко комизъм в живота си, нищо няма да има смисъл. Искам да кажа, че смехът е най-хубавото лекарство. Искам да кажа, че насладата работи добре на душата.

Ще отида и по-далече. Самата наслада е душата. Душата е това, което би нарекъл наслада. Чиста наслада. Безкрайна наслада. Неостаряваща, безгранична, неограничена наслада. Това е природата на душата.

Усмивката е прозорецът към душата ти. Смехът е вратата.

Ох, знамение на чудесата!

Наистина - знамение на чудесата!

Защо душата е толкоз щастлива? Хората не са толкоз щастливи. Искам да кажа, че хората, чиито души са щастливи, напълно не наподобяват така щастливи. Та какво в действителност става тук?

Това е превъзходен въпрос. Ако душата ти е толкоз радостна, за какво не си така щастлив и ти? Това в действителност е превъзходен въпрос.

Отговорът се крие в съзнанието, мозъка, разсъдъка ти. Трябва „ да си изгубиш мозъка ", „ да излезеш отвън него ", с цел да бъдеш щастлив и би трябвало да пуснеш на воля насладата, която е в сърцето ти.

Мислех, че насладата е в душата ми.

Сърцето ти е връзката, пътечката сред душата и мозъка ти. Радостта в душата ти би трябвало да мине през сърцето ти, другояче няма в никакъв случай „ да стигне до мозъка ти и да влезе в него ".

Чувствата са език на душата. Те би трябвало да намерят опора в сърцето ти, в случай че мозъкът ти е затворен за тях. Точно по тази причина, когато се чувстваш доста, доста печален, казваш, че ти се къса сърцето, че то е разрушено. И по тази причина, когато се чувстваш доста, доста благополучен, казваш, че сърцето ти ще се пръсне от наслада.

Отвори мозъка си, отвори съзнанието си, разреши на възприятията си да бъдат изразени, да излязат нескрито и сърцето ти в никакъв случай няма да бъде разрушено или да се пръсне, а ще бъде свободно струящ поток за виталната сила в душата ти.

Но в случай че душата е наслада, за какво може от време на време да бъде тъжна?

Радостта е живот, изразяващ себе си. Вие наричате наслада свободния поток на витална сила. Същината на живота е в Единството и Единението - сливане на и с Всичко, Което Съществува. Точно това е животът: единение, изразяващо себе си. Чувството за единство е възприятието, което наричате обич. Затова, казано на ваш език, същността на живота е любовта. Тогава и насладата е свободно изразена обич.

Избрано от: „ Приятелство с Бога ”, Нийл Доналд Уолш, изд. Хермес
Картина: A Happy Group by Edward Henry Potthast; chinaoilpaintinggallery

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР